Skip links

Mat & dryck

Norrbotten är unikt på många sätt och vi följer årstidernas dramatiska skiftningar både när det gäller aktiviteter och mat. Sommarens midnattssol och vinterns mörker har båda sin charm.

Maten ligger oss varmt om hjärtat och vi lagar all mat från grunden. Vi använder oss av det som finns närmast oss i vatten och skogar kring Pjesker. Vi fiskar framför allt harr och öring, men det finns också abborre, gädda, sik, lake och sellak (siklöja) i sjöar och forsar häromkring. I markerna kring Pjesker växer hjortron, lingon och blåbär som vi plockar på hösten och tar hand tillsammans med våra gäster – lägger in, torkar, picklar och syltar.

Självfallet finns det alltid ett spännande vin som passar vår meny för dagen. Vi älskar vin lika mycket som maten och har spännande viner som passar till maten vi serverar.

Baren i våran Lodge serverar Öl, vin och andra drycker. Självklart finns det Alkoholfria alternativ.

Det är få saker som går upp mot en fika i naturen med kokkaffe, nybakt bröd och torkat renkött. Det är livskvalitet!

TRIPLE-X_Pjesker-19-2
IMG_20200126_180245 - Kopia-2
IMG_20200121_183256 - Kopia-2
IMG_20200208_192531

Visste du att...

…bär från Norrbotten innehåller högre halter av C-vitamin än bär från andra delar av Sverige? Eller att morötterna har en högre karotenhalt? Det kan vi tacka midnattsolen för. De långa ljusa sommardagarna som aldrig tar slut ger mycket smak till våra bär, frukt och grönsaker. Kylan och midvintermörkret ger dessutom renare råvaror eftersom all odling kan ske utan bekämpningsmedel. Det finns knappt ett skadedjur som klarar de kalla vintrarna.

Whiskyprovning med Mackmyra

Läs mer